Rehnsgatan 24
+46 70 410 88 46
info@zarashalsofokus.com

Frågor och Svar

Zaras hälsofokus för både kropp och själ

Kan jag få LPG-behandling när jag är gravid?

LPG sätter igång hela din kropp och därför är det inte att rekommendera i början av graviditeten. Efter vecka 8 är du välkommen för LPG-massage på benen. Något som kan vara mycket positivt för trötta, svullna och vätskefyllda ben som kan komma under graviditeten. 

Kan LPG hjälpa mig att gå ner i vikt?

Ja, LPG kan hjälpa dig att gå ner i vikt men ger bäst resultat i kombination med en hälsosam kost och daglig motion. Behandlingen kan öka fettförbränning på önskade områden eller hela kroppen. Träna eller rör gärna på dig inom 24 timmar efter din behandling för att få ut full effekt av behandlingen.

Är det något jag ska tänka på innan och efter behandlingen?

Under hela behandlingsperioden är det viktigt att du dricker mycket vatten, gärna 2-3 liter per dag och utspritt under hela dagen. Det är också viktigt att du inte går på behandling om du börjar känna dig sjuk. LPG sätter igång många funktioner i kroppen och kan precis som träning förvärra dina sjukdomssymtom. Utöver det är det ingenting du behöver tänka på varken innan eller efter behandlingen. 

Är det sant att LPG kan minska celluliter?

Ja, LPG är den enda metoden som bevisats kunna hjälpa mot celluliter. Vissa kan märka synbara resultat redan efter 1-2 behandlingar och andra kan behöva upp mot 15-20 behandlingar för att uppnå resultatet man eftersträvade.

Hur ofta ska man gå på behandling?

Vanligtvis rekommenderar vi att man börjar med att gå 2 gånger i veckan under de första veckorna för att sedan gå över till 1 gång i veckan. När man uppnått ett resultat man är nöjd med räcker det att gå på underhållsbehandlingar 1-2 gånger i månaden för att underhålla flödet. 

Vad är lymfsystemet och varför är det så viktigt?

Lymfsystemet fungerar som kroppens eget reningsverk. Varje dag suger det upp ca fyra liter vätska som rengörs. Den renade vätskan förs tillbaka till blodomloppet medan slaggprodukter, bakterier, virus (toxiner) och andra organismer som kan framkalla sjukdomar försvinner ut ur kroppen med urin och svett.

Lymfsystemet kan få nedsatt funktion på grund av stigande ålder, stillasittande, stress och för lite vatten som kan orsaka flera problem, t ex vätskesamlingar, fettansamlingar, celluliter, rynkor och krypningar i benen. Genom LPG massage med ett mekanisk vakuumsug kan dessa problem minska och ibland helt försvinna.

För att lymfsystemet ska fungera optimalt behöver bindväven vara elastisk. Med hjälp av Lpg behandling masseras bindväven och gör den mer elastisk så får vi fart på lymfsystemets flöde igen. 

Var kommer LPG ifrån?

LPG är en fransk uppfinning som utvecklades i slutet av 1970-talet för att rehabilitera personer som drabbats av brännskador. Den har därefter kommit att bli en väl beprövad och effektiv metod för den som vill ta bort t operationsärr, strama upp slapp hud eller avlägsna celluliter och besvärande fettdepåer. Det finns idag ca 150 forskningsrapporter om LPG-behandling.